Azori-szigetek - tökéletes hely a kikapcsolódásra, távol a stressztől, a városok zajától.

Azori-szigetek - tökéletes hely a kikapcsolódásra, távol a stressztől, a városok zajától.

16. szep. 2016.
2647x

Az Atlanti-óceán egyik legszebb szigetvilága az Azori-szigetek.  A sziget mindössze 12000 évvel ezelőtt kezdtek el kiemelkedni a tengerből, ez a folyamat jelenleg is zajlik. Az állatvilágának és növényvilágának nagy része gyarmatosítással került ide. Jobbára erdős hegyek borítják, lenyűgöző hegyoldalakkal. Smaragdzöld vulkanikus tavak és az óceán szépségeibe kapunk betekintést. Az időjárás enyhe, egyes helyeken csapadékos. Mivel vulkáni eredetű szigetcsoport, ezért a sziget nagy része sziklás és fekete homokos. A sziklákról gyönyörű kilátás nyílik az óceánra. 
Aki ide látogat jobb, ha tudja, hogy nagy éjszakai életre, nyüzsgő nagyvilági városokra, menő boltok sokaságára ne számítson, ugyanis a sziget a nyugalom földdarabja. A szigeten nincsenek gyárak, üzemek, nagyon kevesen lakják. Bármerre is nézünk, a tiszta természet uralkodik.

További fontos tudnivalók:

 

Az év mely szakaszában érdemes odautazni:
Az időjárás nagyon változékony, helyenként csapadékos, de enyhe időjárással rendelkezik. A nyári hónapokban a hőmérséklet 17-20 fok, a téli hónapokban 15-17 fok körül alakul. A téli időszakban gyakran esik az eső. A legalkalmasabb a sziget felkeresésére az április és október közötti időszak.

Igényes, letesztelt és ajánlott szálláshelyek:
Feltölteni ...

Bulizás, pihenés, vagy családi nyaralás – ajánlatok:
Feltölteni ...

Hogyan tudsz odajutni, utazási lehetőségek:
Feltölteni ...

Közlekedés, autóbérlés:
Feltölteni ...
 
Vízum:
Érvényes útlevéllel kell rendelkeznünk, melynek a belépéstől számítva 3 hónapig érvényesnek kell lenni. Az új típusú személyigazolvány is elegendő.

Egészségügyi előírások:
Nincs kötelező védőoltás. Mivel a betegellátás és a betegszállítás költsége nagyon magas mindenképp kössön baleset és betegbiztosítást.  Úti patikát vigyen magával valamint a rendszeresen használt gyógyszereit.

Pénznem:
Euró. Bankautomaták (ATM) ritkán állnak a rendelkezésünkre.

Időeltolódás:
Időeltolódás -2 óra. (Budapest).

Hivatalos nyelv:
Portugál.

Elektromosság:
220 – 230 V

Öltözködés:
Az átmeneti öltözködés javasolt. A téli időszakban pulóver, hosszú nadrág.

Étkezés:
Az itt élő emberek a tradicionális ételeket úgy készítik el, hogy a forró földbe ásva 6 órán keresztül főzik.  Az egyik leghagyományosabb étel a bifana, ami nem más, mint zsömlébe sütött marhaszeletek kevés zöldséggel. Ami szintén nagyon kedvelt, az óceánból kifogott tengeri herkentyűk, a hagymás ecetes nyúl, a tengeri makk, a homár leves, valamint a Szentlélek leves.

Ünnepek, rendezvények:
A sziget legnagyobb fesztiválja a Sanjoaninas, melyet júniusban szoktak megrendezni. Ilyenkor felvonuláson, bikaviadalokon, kulturális és sportprogramokon vehetünk részt.

Sportolási lehetőségek:
Jobbnál – jobb sportolási lehetőségek közül válogathatunk: golfozás, szörfözés, vitorlázás, búvárkodás, sporthorgászat, lovaglás, bicikli túrák, kajak-kenu túrák.

Főbb látnivalók:

Pico
Itt található Portugália legmagasabb csúcsa a Pico Alto. Ez egy aktív vulkán, igaz 300 évvel ezelőtt tört ki utoljára. Régebben a sziget a bálnavadász hajók kikötője volt, mára viszont innen indulnak a bálna és delfinnéző hajótúrák. A szigetre érdemes ellátogatni, többek között nagyon jókat lehet itt túrázni.

Terceira
Eredetileg Jézus Krisztis volt a sziget neve. A sziget fővárosa Angra do Heroismo, ami az UNESCO világörökség része. Itt található egy 15. századi kolostor, melyben érdekes kiállítás található a városról. Itt található Sao Joao Batista nevű erőd, melyet a spanyolok építettek. Innen gyönyörű kilátás nyílik a városra. A Szentlélek tiszteletére, színesre festett „impérios” kápolnákat építettek, nagyon sok helyen láthatunk ilyet. Május és október között bikaviadalokat tartanak, melynek nagy hagyománya van a szigeten.

Graciosa
Fehér szigetként emlegetik, ez a szigetcsoport második legkisebb szigete. Santa Cruz városában fehérre meszelt házakkal találkozhatunk, melyek szinte világítanak a napfényben. Mirandouro de Monte magaslatáról gyönyörű kilátás nyílik a városra. Itt található a Termas do Carapacho nevű termálfürdő. A szigeten még vulkanikus barlangok is találhatók.

Flores
Ezen a kis szigeten található a legtöbb virág. A nevét is, egy itt található virágról kapta.  Magas hegyek, völgyek, lagúnák és vízesések színezik a tájat. Tavak alakultak ki a szigeten a vulkáni kráterek következtében.  Az egyik legszebb a Caldeira Funda, melynek tava 105 méter mély. 20 vízesés található a Faja Grande és Fajazinha között.

Corvo
A szigetcsoport legkisebb szigete, mindössze 6 km hosszú és 4 km széles. A lakosok földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. Csak egy város található a szigeten a Vila do Corvo, melynek a fekete macskaköves, keskeny utcái nagyon hangulatosak.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT, HOGY AZ IGÉNYEIDRE SZABHASSUK AJÁNLATUNKRA!