Barcelona - izgalmas, monumentális és megható, mint egy gyönyörű dal.

Barcelona - izgalmas, monumentális és megható, mint egy gyönyörű dal.

09. szep. 2016.
1733x

A világ egyik leghíresebb, legszebb, legizgalmasabb és leghatalmasabb metropolisza Barcelona. Katalónia fővárosa, a Földközi – tenger partján található valamint Spanyolország második legnagyobb városa. A modernizmus fővárosa, számos látnivalóval. Megcsodálhatjuk Antoni Gaudí és Luis Doménech i  Montaner lenyűgöző és sokszor meghökkentő alkotásait. Az 1992-es Olimpiai játékok elnyerése után városfejlesztési tervet valósítottak meg, mely során teljes negyedeket újítottak fel. Ennek köszönhetően Barcelona Európa egyik legfelkapottabb, leglátogatottabb városa lett.

Érdemes sokat sétálni csak úgy akár céltalanul is, mert rengeteg utcarész, környék nem valami konkrét nevezetesség miatt lehet érdekes, hanem a hétköznapi hangulat a hihetetlen barcelonai miliője miatt. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a homokos tengerpartról, kék tengerről valamint a hegyekről, a lélegzetelállító kilátási pontokról.

További fontos tudnivalók:

 

Az év mely szakaszában érdemes odautazni:
Barcelona szubtrópusi-mediterrán éghajlatú. A nyári időszak nagyon meleg 28-35 fok körül alakul, a téli időszak pedig a leghidegebb 10-15 fok körül alakul. A legideálisabb hónapok Barcelona bebarangolására március és június között valamint szeptemberben. Ilyenkor nincs se túl meleg, se túl hideg.

Igényes, letesztelt és ajánlott szálláshelyek:
Feltölteni ...

Bulizás, pihenés, vagy családi nyaralás – ajánlatok:
Feltölteni ...

Hogyan tudsz odajutni, utazási lehetőségek:
Feltölteni ...

Közlekedés, autóbérlés:
Feltölteni ...
 
Vízum:
A hazautazástól számítva 3 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az új típusú személyigazolvány is elegendő.

Egészségügyi előírások:
Nincs kötelező védőoltás. Csapvíz iható, de nem igyunk se forrás, se patakvízből, még ha tisztának látszik, akkor sem, inkább palackozott vizet fogyasszunk. Mivel a betegellátás és a betegszállítás költsége nagyon magas, mindenképp kössön baleset és betegbiztosítást.  Úti patikát vigyen magával valamint a rendszeresen használt gyógyszereit.

Pénznem:
Euró. Természetesen bankautomaták (ATM) mindenhol a rendelkezésünkre állnak.

Időeltolódás:
Nincs időeltolódás, megfelel a helyi időnek. (Budapest).

Hivatalos nyelv:
Spanyol, katalán.

Elektromosság:
220 – 230 V

Öltözködés:
Nagyon figyeljünk oda az öltözékünkre ugyanis birságra számíthatunk, ha fürdőruhában vagy annál is lengébb ruhában sétálunk Barcelona utcáin. Próbáljunk meg elegánsan öltözni. A hölgyeknél fontos a takart vállak, térdig érő szoknya az uraknál a hosszú vagy térdig érő nadrág. Természetesen a tengerparton a fürdőruha és a lenge ruházat ajánlatos.

Étkezés:
Barcelona konyhaművészete rendkívül széles választékot kínál. Számos éttermet találhatunk, melyekben a hagyományos mediterrán konyhától, a suhsin át az egzotikus thai és brazil ételeket tudunk megkóstolni.  Amit szinte minden étteremben és kávéházban kínálnak, az a tapas, kis adag ínyencség.  Érdemes a katalán konyhából megkóstolni halakat, tengergyümölcseit, hüvelyeseket, idényzöldségeket melyek olívaolajjal vannak leöntve, melyhez helyi vörösbort kínálnak a bitangerost.

Ünnepek, rendezvények:
Áprilisban rendezik meg a Barcelona ”Marathon“ nevű sporteseményt. A verseny során a 42 km-rs távot kevesebb, mint 6 óra alatt kell lefutni.  Minden évben több tízezren látogatnak el erre a versenyre. Szintén áprilisban rendezik, meg a “La Diada de Sant Jordi- t‟, ami nem más, mint a szerelmesek napja. Ilyenkor a férfiak rózsát a hölgyek pedig könyvet adnak egymásnak.
Nyáron rendezik meg a ‟Grec“  nevü fesztivált. Ilyenkor rengetek koncert, színes színház és táncos előadások várják az érdeklődőket.
November végén, mint minden nagy európai városban megjelenik a karácsonyi vásár. Ezidőtáj fesztiválok és legjobb koncertek várják az érdeklődőket. 

Sportolási lehetőségek:
Barcelona strandjai sok izgalmas vízi sportolási lehetőségeket kínál: szörf, kajak, vitorlázás, jet ski, flyboarding, surfing és sup.  A város minden részén Bicing pontok találhatók, itt biciklit bérelhetünk és bebarangolhatjuk az egész várost. 

Főbb látnivalók:

La Sagra Familia
A Szent Család templomának hívják, ami a világ egyik leglenyűgözőbb, legérdekesebb és legkülönlegesebb temploma. A belső tér kialakítása, a fényjátékok szenzációs élményt nyújtnak azt oda látogatónak.

Güell Park
Barcelona egyik legérdekesebb része. Eredetileg városnegyednek épült, de gazdasági okok miatt ez nem valósult meg, végül kapott a város egy unikális kirándulóhelyet. A parkban házakat, épületeket, építményeket, furcsa viaduktokat, színeket, formákat tekinthetünk meg.

Casta Batlló
Gaudí-házak közül ez az egyik leglátványosabb mely tökéletesen példázza Gaudí egyedi, provokatív, szürreális építészeti stílusát. Az épületben csak bizonyos részek látogathatók, ugyanis laknak benne.  Ennek ellenére, amit látni engednek az is gyönyörű, a legkisebb részletekben, finomságokban is zsenialitás rejlik.

La Seu
Barcelona gótikus katedrálisa, a gótikus negyed központjában magasodik. Lenyűgözően szép és hatalmas élményt nyújt. Tudni kell, hogy itt őrzik Barcelona védőszentjének, Szent Euláliának földi maradványait. A kolostor kertjében tucatnyi libát találunk, akik a biztonságra vigyáznak és elűzik a hívatlan vendégeket a mérges sziszegésükkel.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT, HOGY AZ IGÉNYEIDRE SZABHASSUK AJÁNLATUNKRA!