Egy cseppnyi Thaiföld

Egy cseppnyi Thaiföld

28. dec. 2017.
2201x

Az idei év októberében lehetőségem nyílt egy partnerünk által szervezett utazáson részt venni. Az úti cél Thaiföld volt, amely során kisebb betekintést nyerhettem a thai kultúrába, életmódba, megismerkedhettem közelebbről a thai konyhával. Az utazás során minden éjjel más – más színvonalas hotelt próbáltam ki.

Bécsből az Eva Air légitársaság biztosította a kényelmes repülésünket Bangkokba. A 9 órás út alatt finom ételeket és italokat szolgált fel a személyzet, és saját monitoron tudtunk filmet nézni, zenét hallgatni vagy akár csak a repülés részleteiről informálódni.

Bangkok, Thaiföld fővárosa egy igazi nyüzsgős nagyváros, amely ismert az úszó piacokról, a felhőkarcolókról, a buddhista szobrokról, az utcai kifőzdékről, valamint az éjszakai életről, az-az a vöröslámpás negyedekről. Bangkokban a központi fekvésű, modern berendezésű Mode Sathorn 4*-os szállodát teszteltük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.
Következő nap a Bangkok Airlines légitársasággal tovább repültünk az ország északi részébe, Chiang Rai-ba. A város tele van kulturális és természeti csodákkal. Számomra az utazás legérdekesebb része a Long Neck Village meglátogatása volt, ahol a nők még mindig a régi hagyományok szerint élnek. Az itt élő nők a Karen törzsbe tartoznak, amelyet hivatalosan a Long Neck törzsnek hívnak. A nők az 5. születésnapjuk kezdetével egészen a 21. születésnapjukig minden évben egy gyűrűt kapnak a gyűjteményükhöz. Ezeket a nőket gyakran „sárkány hölgyeknek” nevezik, vagy csak „hosszú nyakúaknak”.

Chiang Mai az „Észak rózsájának” is nevezett város az ország északi részének valóságos fővárosa, az ország második legnagyobb települése. Itt alkalmam nyílt megtekinteni a Wat Rong Khun templomot, amelyet magyarul fehér templomnak hívnak. Ez a megszokottól eltérő, kortárs buddhista templom, ahova a belépés a turisták számára ingyenes. Chiang Mai-ban az éjszakai piactól pár lépésre található Imperial Mae Ping 4*-os szállodában szálltunk meg.

A kulturális programok után lehetőségünk volt a Centara Grand Beach Resort Samui széles homokos partját kipróbálni. Egy egész napos hajótúra keretén belül felfedeztük a környező szigeteket, megtekintettük az Angthong National Marine parkot. A program során kenuval jártuk be a szigeteket, majd volt lehetőségünk megmártózni a kristálytiszta vízben. A hajón ételeket és frissítő italokat kínáltak fel az utasok számára.
Az utolsó éjszakát a színvonalas 4*-os Paradise Beach Samui Resort-ban töltöttük. A hotel homokos tengerparttal, reggie bárral és számos medencével rendelkezik. Tökéletes üdülőhely fiatalok és családosok számára egyaránt.
Aki ide készül nyaralni, garantálom, hogy nem fog csalódni.