Gran Canaria – ahol évente 350 napot jó idő van és sok a látnivaló, kirándulási lehetőség.

Gran Canaria – ahol évente 350 napot jó idő van és sok a látnivaló, kirándulási lehetőség.

03. szep. 2016.
1977x

Gran Canaria csaknem kör alakú sziget, kis kontinensnek is nevezik. Kellemes éghajlatának köszönhetően télen és nyáron remek nyaralásra ad lehetőséget. Sok érdekes látnivalót és kirándulási lehetőséget tartogat, de azért közel sem annyit, mint Tenerifén. A szigeten találhatók a legmegközelíthetetlenebb tengerpartok, olyannyira hogy a halak itt nem is tudnak ikrákat rakni. Továbbá, itt vannak a legjobban védett völgyek, a legmélyebb vulkáni barázdák és a legérdekesebb természeti sajátosságok. Az UNESCO a sziget egyharmadát bioszféra rezervátummá nyilvánította.

További fontos tudnivalók:

 

Az év mely szakaszában érdemes odautazni:
Egész évben nagyon kellemese az éghajlat. Az itteni lakosok szerint az év 365 napjából 350-et süt a nap. A téli hónapokban a hőmérséklet 18-20 fok, a nyáriban 25-30 fok között alakul. Mivel nagyon magas a páratartalom ezért mi sokkal melegebbet érzünk. 

Igényes, letesztelt és ajánlott szálláshelyek:
Feltölteni ...

Bulizás, pihenés, vagy családi nyaralás – ajánlatok:
Feltölteni ...

Hogyan tudsz odajutni, utazási lehetőségek:
Feltölteni ...

Közlekedés, autóbérlés:
Feltölteni ...
 
Vízum:
Vízum nem kell, viszont a hazautazástól számítva 3 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az új típusú személyigazolvány is elegendő.

Egészségügyi előírások:
Nincs kötelező védőoltás. A csapvíz fogyasztásra alkalmas, de ha biztosabbnak érezzük inkább palackozott vizet használjunk. A szigeten nagyon erős a napsugárzás ezért mindenképp használjunk napkrémet. A kellő folyadék bevitelről se feledkezzünk meg.  A betegellátás és a betegszállítás költsége nagyon magas mindenképp kössön baleset és betegbiztosítást.  Úti patikát vigyen magával valamint a rendszeresen használt gyógyszereit.

Pénznem:
Euró. Természetesen bankautomaták (ATM) mindenhol a rendelkezésünkre állnak.

Időeltolódás:
Az időeltolódás -1 óra (Budapest).

Hivatalos nyelv:
Spanyol.

Elektromosság:
220 – 230 V

Öltözködés:
Nyáron elég a lenge ruházat, ősszel és télen vigyünk magunkkal pulóvert, mivel a naplemente után hűvös az idő. Amennyiben nyilvános, kulturális helyre megyünk, figyeljünk oda az öltözetünkre, fedett váll, térdénél hosszabb szoknya illetve nadrág kötelező.

Étkezés:
Az egyik legtipikusabb ételük a papas arruganas, ami nem más, mint sós vízben héjastul és egészben főtt krumplit jelent. Ezt két féle szósszal tálalnak. Az egyik a mojo picon ez fokhagymás, paradicsomos, csipős szósz. A másik a mojo verde ez zöldpaprikából készül, foghagymával, petrezselyemmel, korianderrel és olívaolajjal. Érdemes kipróbálni a ropa vieja fogást, amely pörkölt marhából, csirkéből vagy sertésből, bab és paradicsomszósz hozzáadásával.
Desszertként kóstoljuk meg a churost, ez olajban sült, mézes édesség. Ne feledkezzünk el az egzotikus gyümölcsökről sem, a mangóról, papajaról és az ananászról, melyek nagyon ízletesek. 

Ünnepek, rendezvények:
Minden év februárjában karneváli hangulat uralkodik. Ilyenkor megválasztják a karnevál királynőjét, előadásokat szerveznek, afrikai szokásokat és hagyományokat ápolnak. 

Sportolási lehetőségek:
A sziget legnagyobb vízi sport központja Puerto Rico Gran Canari nevű településen található. Aki ide látogat, szörfözhet, vitorlázhat, búvárkodhat, sporthorgászhat. Lehetőség van terepjáróval felfedezni a sziget belsejében lévő magas hegyeket.

Főbb látnivalók:

Palmitos Park
Botanikus és állatkert. A parkban minden kontinensről származó madarakat, egzotikus növényeket, majmokat, krokodilokat, delfináriumot, továbbá Európa legnagyobb pillangóházát csodálhatunk meg. A sétáink során szebbnél szebb kilátóhelyeket fedezhetünk fel. Különösen lenyűgöző élményt nyújtanak a delfin show és a madárröptető show.

Puerto De Mogan
Ez egy kedves kis halászfalu, a Kanári - szigetek Velencéjének tartják. Itt található egy kikötő, ahol szebbnél szebb jachtokat csodálhatunk meg, miközben a számtalan étterem egyikében üldögélve tengergyümölcseit szolgának fel. Az utcácskákban csak a gyalogos forgalom engedélyezett. Az utcákat járva csodás hófehér házakat láthatunk bougainvilleával /murvafürt/ befutva.

Dunas Maspalomas
Vízi vidámpark, több mint 40 csúszdával és egyéb érdekességekkel várják a turistákat.

Frigas
Ez a sziget legszebb települése, mely nagyon híres ásványvizeiről és mesterséges vízeséséről.  Egy lépcsőzetes vízesést alakítottak ki a város központjában. 

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT, HOGY AZ IGÉNYEIDRE SZABHASSUK AJÁNLATUNKRA!