Ibiza - a szerelem fehér szigete és Európa buli központja.

Ibiza - a szerelem fehér szigete és Európa buli központja.

25. aug. 2016.
2744x

Legendásan híres a vad éjszakai élete miatt, és számos világhírű szórakozóhelyet is találhatunk itt. Ibizán rengetek étterem, bár, vízi sportolási lehetőség és persze klub van.

 

A sziget fővárosa Eivissa, és a Baleári-szigetek harmadik legnagyobb tagja. Igaz, hogy Európa buli központja, de természetesen a csendesebb családok számára is megfelelő. Csodás természeti kincseket és homokos strandokat, háboríthatatlan öblöket kínál. Fantasztikus faunája és flórája miatt sokan Európa legszebb szigetének tartják.

Nagyjából 50 stranddal rendelkezik. A legszebb strandjai:  Ses Salines, Cala Llonga, Cala de Sant, Cala d´Hort, Cala Vadella, Cala Gracio, Port de San Miguel, Talamanca.

További fontos tudnivalók:

 

Az év mely szakaszában érdemes odautazni:
A főszezon júniustól szeptemberig tart. Ebben az időszakban nagyon meleg van, a hőmérséklet általában 26-28 C. Esős napok ritkán fordulnak elő, télen is csak enyhe az időjárása.

Igényes, letesztelt és ajánlott szálláshelyek:
Feltölteni ...

Bulizás, pihenés, vagy családi nyaralás – ajánlatok:
Feltölteni ...

Hogyan tudsz odajutni, utazási lehetőségek:
Feltölteni ...

Közlekedés, autóbérlés:
Feltölteni ...
 
Vízum:
Vízum nem kell, viszont a hazautazástól számítva 3 hónapig érvényes útlevél szükséges. Az új típusú személyigazolvány is elegendő.

Egészségügyi előírások:
Nincs kötelező védőoltás.  Csapvizet semmiképp se fogyasszunk, mivel palackos ivóvizet bárhol vásárolhatunk.  Mindenképp kössünk balesetbiztosítást.  Úti patikát vigyünk magunkkal, valamint a rendszeresen használt gyógyszereinket. 

Pénznem:
Euró, de természetesen a bankautomaták (ATM) mindenhol a rendelkezésünkre állnak.

Időeltolódás:
Nincs időeltolódás, megfelel a helyi időnek (Budapest).

Hivatalos nyelv:
Spanyol és a katalán.

Elektromosság:
220 – 225 V

Öltözködés:
Nyári időszakban legmegfelelőbb a lenge ruházat, esténként javasolt a könnyű kabátka. A többi időszakban az átmeneti öltözködés javasolt. A vacsoráknál a hotelekben javasolt az alkalmi öltözet.

Étkezés:
A helyi különlegességeket mindenképp ki kell próbálni, melyet ízletes tenger gyümölcseiből és hal finomságokból készítenek el. Amit minden étteremben kínálnak az a híres pallea. Fő összetevője a sáfrány, rizs, olívaolaj, tengeri herkentyűk, hús, zöldségek.

Ünnepek, rendezvények:
Ibiza kétségtelenül az éjszakai élet királynője.  Ezen a szigeten éjjel és nappal is buliké és fesztiváloké a főszerep.  Két legnagyobb szórakozóhelye Pacha, El Divino a Talamaca strand környékén találhatók. A legtöbb szórakozóhely májustól egészen október első hetéig tart nyitva.

Néhány, a világhírű szórakozóhelyek közül:   Pacha, Space, Ushuaia, El Divino, Amnesia, Privilige, Eden, Es Paradis, Gala Night.

Sportolási lehetőségek:
A vízi sportok szerelmeseinek sok lehetőséget kínál Ibiza: kajak, szörf, vitorlázás, búvárkodás, mely csodás korallzátonyokat tár elénk.

Főbb látnivalók:

Es Vedrá:
Lakatlan sziget. Ibiza délnyugati partján található, mely első számú természeti látványosság. A sziklás sziget egy varázslatos, gyönyörű, békés hely, lenyűgözően szép naplementével. 

Cafe de Maron:
Ide mindenképp el kell látogatnunk, ha egy elképesztően szép naplementének a részese szeretnénk lenni. Ilyenkor több ezer ember együtt búcsúztatja a napot és tapssal köszöntik az estét.

Eivissa:
A sziget legcsodásabb településének tartják. Az UNESCO világörökségünk részesévé tette az óvárost.  A szűk, meredek utcákon élmény sétálni, és közben tekintetünkkel érinteni az ősi falakat.

Talamanca tengerpartja:
Ibiza kikötőjétől mindössze 15 percre található. Itt már nem nagy a nyüzsgés, ezért, ha nyugodtan szeretnénk pihenni ide mindenképpen látogassunk el. Homokos tengerpartja remek kikapcsolódást nyújt.

Santa Eularia:
A családok és a csendesebb nyaralást keresők legkedveltebb helye. Nagyon szép a pálmafás promenádja és a homokos tengerpartja. Itt található az Església de Puig de Missa templom.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT, HOGY AZ IGÉNYEIDRE SZABHASSUK AJÁNLATUNKRA!