Madeira – a varázslatos paradicsom, ahol a tavasz sosem ér véget.

Madeira – a varázslatos paradicsom, ahol a tavasz sosem ér véget.

09. szep. 2016.
2269x

Madeira az örök tavasz szigete, amely az Atlanti-óceánon található. A szigeten egész évben virágzó különleges növények: virágok, cserjék és fák nyújtanak színpompás látványt. A sziget maga a paradicsom. Egzotikus növények és virágok, gyümölcsökkel teli kertek, a mélyzöld hegyvidék felejthetetlen élményt ígér a látogatók számára. A kristálytiszta vizű tenger, a sziklás és köves tengerpartok garantálják az emlékezetes kikapcsolódást.

További fontos tudnivalók:

 

Az év mely szakaszában érdemes odautazni:
Madeira szubtrópusi éghajlatú, ahol a tavasz soha nem ér véget. Egész évben nincs se túl meleg, se túl hideg. A nyári hónapokban 23 foknál nincs melegebb, télen pedig 15 foknál nincs hűvösebb. Az utazásra legalkalmasabb időszak a nyári hónapok.

Igényes, letesztelt és ajánlott szálláshelyek:
Feltölteni ...

Bulizás, pihenés, vagy családi nyaralás – ajánlatok:
Feltölteni ...

Hogyan tudsz odajutni, utazási lehetőségek:
Feltölteni ...

Közlekedés, autóbérlés:
Feltölteni ...
 
Vízum:
Érvényes útlevéllel kell rendelkeznünk, melynek a belépéstől számítva 3 hónapig érvényesnek kell lenni. Az új típusú személyigazolvány is elegendő.

Egészségügyi előírások:
Nincs kötelező védőoltás.  Csapvizet semmiképp ne fogyasszunk, mert előfordulhat hasmenéses megbetegedés. Palackos ivóvizet bárhol vásárolhatunk.  Mindenképp kössünk balesetbiztosítást.  Úti patikát vigyen magával, valamint a rendszeresen használt gyógyszereit.

Pénznem:
Euró. Természetesen bankautomaták (ATM) mindenhol a rendelkezésünkre állnak.

Időeltolódás:
Az időeltolódás -1 óra. (Budapest).

Hivatalos nyelv:
Portugál, de az angol és német nyelvet is használják.

Elektromosság:
220 – 230 V

Öltözködés:
Az éttermekben az alkalomhoz illően öltözzünk. A könnyű, tavaszi ruházatot javasoljuk, de mivel reggel és este hűvösebb van, javasolt a könnyű kabát vagy dzseki.

Étkezés:
Mindenképp kóstoljunk meg előételkén a bolo de caco-t, ami egy kerek lapos agyagedényben sütött, pirított és fokhagymás vajjal megkent fehér kenyér. A legtradicionálisabb leves ételük az acorda, ami fehérkenyérből és tojásból készül, fokhagymával.  Fő ételek közül a legkiemelkedőbbek a cataplana, amit halból, rákból és csirkéből készítenek - lecsószerű, zöldséges egytálétel. Akik nem szertik a halételeket választhatják az espetadat, mai babér-sóban pácolt marha, amit nyárson sütnek meg. Aki nem szereti véresen, nyugodtan kérje átsütve.

Ünnepek, rendezvények:
Márciusban a tavaszt ünneplik, ilyenkor népviseletbe öltöznek, a helyiek az utcákat színes virágokkal díszítik fel. Szeptember a bor hónapja, ebben az időszakban is számos ünnepséget rendeznek, ápolva a hagyományokat. A decemberi hónap is varázslatos, az egész város díszkivilágításba borul, kulturális, néprajzi, vallási és művészeti programok várják az ide látogatókat.

Sportolási lehetőségek:
A vízi sportok szerelmeseinek lehetőségük van a banánon való siklásra, windsurfingra, vitorlázásra, búvárkodásra a korallzátonyoknál.  Lehetőség van golfozásra, hegyi túrákra, kerékpározásra, nordic walkingra és sárkányrepülésre.

Főbb látnivalók:

Sao Vincente Lávabarlamg
Geológia látványosság, mintegy 700 méter hosszú alagútrendszer, amely 400 ezer évvel ezelőtt, a sziget utolsó, aktív vulkáni időszakában keletkezett. Egy kiépített útvonalon ismerkedhetünk meg a barlanggal.

A levadák
A helyiek által kialakított öntözőrendszer, mely több mint 2 ezer kilométer hosszú. Célja, hogy összegyűjtse az esővizet a csapadékosabb északi területen és eljutassa a csapadékot a szárazabb déli vidékre.  A levadák mellet ösvények futnak, melyek népszerű kiránduló útvonallá váltak. Ezeken az útvonalakon a turisták ősbabéros lombok alatt, páfrányos tisztásokra és vadregényes vízesésekhez jutnak el.

Porto Santo
Madeira gyönyörű és felejthetetlen szigete. 9 kilométer hosszú partszakaszon élvezhetjük a békés csendet, a puha homokot. A part mentén aprócska éttermek, hotelek és villák bújnak meg.

Monte Palace Botanikus Kert
A botanikus kert magasan Funchal felett, a hegyekben található. Több ezer gyönyörű szép egzotikus növénnyel és vadon élő álatokkal, valamint gyönyörű vízesésekkel és gondosan elhelyezett szobrokkal büszkélkedik.

Laurel Erdő
Egy gyönyörű szubtrópusi erdő, melyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Az erdő egyedülűlló növény- és állatvilággal büszkélkedhet.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT, HOGY AZ IGÉNYEIDRE SZABHASSUK AJÁNLATUNKRA!